Sales Executive Nederland & België

Solliciteer nu

Sales Executive Nederland & België

Ben jij dé commerciële, enthousiasteling die wil adviseren en echt wil meedenken met de klant? Dan zoeken we jou!

Full-time · Jan Zandbergen

OVER JAN ZANDBERGEN

Jan Zandbergen Group is leverancier van ingrediënten, halffabricaten, producten en concepten op het gebied van vlees, gevogelte en vleesvervangers. Met zo’n 300 medewerkers werken we vanuit ons hoofdkantoor in Veenendaal. Onze slogan is "Innovation That Matters", en die is er niet voor niets. Onze roots liggen in het vlees, maar we kijken veel verder dan dat. Ons doel is niet alleen vandaag maar ook in de toekomst onze klanten te kunnen voorzien van lekkere, maar ook duurzame producten die goed zijn voor mens, dier en milieu. Meer weten? Kijk dan op janzandbergen.nl.

OVER DE ROL

Commercieel, gedisciplineerd, proactief en soms een tikkeltje brutaal (in de goede zin van het woord natuurlijk). Dat zoeken we in een Sales Executive Nederland & België!Je wordt onderdeel van een internationaal, gedreven team waar hard wordt gewerkt, maar ook echt ruimte is voor gezelligheid. Als Sales Executive Nederland & België wordt je na een intern opleidingstraject volledig verantwoordelijk voor de opbouw en het onderhoud van je eigen internationale klantenportefeuille binnen de industrie, foodservice of de retail. Je beheert deze klanten op een oprechte, geïnteresseerde manier. Bij Jan Zandbergen Group is jouw klant nog echt koning. Als Sales Executive houdt je je hoofd koel onder druk en weet de administratieve processen te stroomlijnen en collega’s en klanten te adviseren waar nodig. Je krijgt energie van de hectiek en van het “regelen”, dus je pakt makkelijk de telefoon en volgt e-mails in rap tempo op. Zo houd je de organisatie en je collega's aangelijnd en betrokken.

Dit zijn eigenschappen die passen bij de Sales Executive waar Jan Zandbergen Group naar op zoek is. Ben jij toe aan een commerciële uitdaging met (groei-)perspectief? Lees dan verder.

Je voornaamste taken en verantwoordelijkheden:

 • Beheert je eigen marktgebied en/of productgroep, het wordt jouw "toko".
 • Je hebt je eigen klantportefeuille die je beheert. Hier regel je alles voor van A tot Z, van eerste telefonisch contact tot aftersales.
 • Je benadert potentieel nieuwe klanten, dit kan door acquisitie, maar creativiteit wordt ook hier beloond.
 • Je ondersteunt debiteurenbeheer wanneer betalingen van jouw klanten achter blijven.
 • Je schakelt vlekkeloos met andere afdelingen (zoals logistiek) om te zorgen dat je het orderproces vlekkeloos verloopt.
 • Je kunt goed werken met targets en houdt management pro-actief op de hoogte van je voortgang.
 • Uiteraard ben je goed op de hoogte van onze voorwaarden en past deze goed toe. 

WIE ZOEKEN WIJ?

 • Je beschikt over een HBO werk en denkniveau. Als je een opleiding in commerciële richting hebt gedaan is dat mooi meegenomen;
 • Sales is jouw tweede natuur en je wordt oprecht blij van het contact met je (potentiële) klanten;
 • Je bent net afgestudeerd of bent al toe aan je 2e stap en hebt daarnaast affiniteit of ervaring met Sales en/of Food; 
 • Je staat je mannetje/vrouwtje in een veeleisende omgeving. Je managet verwachtingen en reageert en communiceert proactief;
 • Omdat je gaat werken in een Internationaal team is een vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal een eis, zowel in woord als geschrift;
 • Je vindt het fijn om te werken in een team waar hard gewerkt wordt, maar ook ruimte is voor de nodige (directe) humor;
 • Tot slot ben je fulltime (40 uur per week) beschikbaar;

WAT BIEDEN WE JOU?

 • Werken in een snelgroeiende, internationaal opererende organisatie waar geen dag hetzelfde is. Waar lef, doorzettingsvermogen en authenticiteit worden gewaardeerd. Toon je deze eigenschappen? Dan zijn je mogelijkheden binnen Jan Zandbergen Group eindeloos.
 • Een uitdagende positie met verantwoordelijkheid.
 • Een gezellig team van collega’s die er alles aan gaan doen dat jij je welkom voelt.
 • Een passend salaris op basis van een 40-urige werkweek, goede secundaire voorwaarden zoals pensioen, dagelijks gratis lunch, een gezellige vrijdagmiddagborrel, personeelsverkoop van de lekkerste stukken vlees (of vleesvervangers), 2 bedrijfsuitjes en een extra afdelingsuitje per jaar

SOLLICITEER

Wil je ons team komen versterken als Sales Executive Nederland & België? Dan horen we graag van je!

Inhoudelijke reactie

Wanneer je hebt gesolliciteerd bij Jan Zandbergen Group krijg je altijd binnen een werkweek inhoudelijke reactie op je sollicitatie. Je ontvangt van ons een mail met toelichting, of je wordt gebeld door onze recruiter Sharon.

Eerste gesprek

Je bent gebeld door onze recruiter en krijgt een uitnodiging voor het eerste gesprek bij ons op kantoor. Dit gesprek staat in het teken van wederzijdse klik en kennismaking. Als die er is wordt je op korte termijn uitgenodigd voor een tweede gesprek.

Tweede gesprek

In het tweede gesprek gaan we dieper in op wie jij bent, wat werken binnen Jan Zandbergen Group inhoudt en de vacature wordt verder doorgesproken. Als het schikt laten we je na afloop van dit gesprek graag meer zien van ons bedrijf en de afdeling waar je komt te werken.

Meeloopdag

We kiezen voor de lange termijn; dus vaak vinden wij het verstandig dat je een (halve) dag meeloopt op de afdeling. Je krijgt hierdoor de kans om een goed, realistisch beeld te krijgen van de functie, en en je toekomstige collega's te spreken over hoe zij hun baan ervaren.

Aanbod

Indien we (jij en wij) nog steeds enthousiast zijn krijg je van ons een korte, bondige aanbieding via de mail. Ga je akkoord? Dan heten we je van harte welkom binnen Jan Zandbergen Group als nieuwe collega!