Procurement Specialist

Solliciteer nu

Procurement Specialist

Relatiebeheer, voorraadmanagement én het ontwikkelen, selecteren en inkopen van producten: het komt allemaal samen in de veelzijdige rol van procurementspecialist bij Jan Zandbergen.

Full-time · Jan Zandbergen

OVER JAN ZANDBERGEN

Jan Zandbergen Group is leverancier van ingrediënten, halffabricaten, producten en concepten op het gebied van vlees, gevogelte en vleesvervangers. Met zo’n 300 medewerkers werken we vanuit ons hoofdkantoor in Veenendaal. Onze slogan is "Innovation That Matters", en die is er niet voor niets. Onze roots liggen in het vlees, maar we kijken veel verder dan dat. Ons doel is niet alleen vandaag maar ook in de toekomst onze klanten te kunnen voorzien van lekkere, maar ook duurzame producten die goed zijn voor mens, dier en milieu. Meer weten? Kijk dan op janzandbergen.nl

OVER DE ROL

Als procurement specialist sta jij aan de basis van een gloednieuwe rol binnen de Jan Zandbergen Group! Procurement als los specialisme is relatief nieuw binnen ons bedrijf. We zijn een familiebedrijf, dus van oudsher is inkoop belegd bij de directie. Dit doen ze nog steeds zeer succesvol op het gebied van grondstoffen voor onze handelsorganisatie. Echter is het zo dat door onze continue groei er ruimte is ontstaan voor professionalisering en doorontwikkeling van dit "vak apart".  Daarom zijn wij op zoek naar een echte specialist op het gebied van procurement en inkoop die onze organisatie verder gaat brengen!

Samen met Maarten, onze purchase manager (en specialist op het gebied van vlees), ben je eindverantwoordelijk voor het gehele inkoopproces rondom verpakkingen. Momenteel wordt er nog hoofdzakelijk reactief ingekocht, bij veelal vaste leveranciers binnen Nederland. Aan jou de taak om dit proces onder de loep te nemen en de pijnpunten om te zetten in kansen. Door je expertise weet bij binnen een oogopslag waar de quick wins zitten, maar ook hoe we structureel kunnen blijven innoveren op het gebied van onze verpakkingen. Je krijgt vanuit Jan Zandbergen Group de vrijheid en de ondersteuning om van verpakkingen "jouw feestje" te maken. Je verantwoordelijkheid ligt dus niet alleen sec binnen inkoop, maar ook in een stukje (door-)ontwikkeling van dit belangrijke onderdeel binnen het productieproces.

Door jouw ervaring weet je dat procurement binnen de verpakkingen niet voor iedereen weggelegd is.  Mondiale problematiek heeft altijd een weerslag op jouw markt. Uiteraard weet je hierop te anticiperen en, als het even kan, het voor te zijn met slimme inkoop oplossingen. Je staat met je voeten in de klei, maar kan ook uitzoomen en een strategisch standpunt innemen.

Bij Jan  Zandbergen Group is onze klant koning en lopen we voor als het gaat om innovatie en klantgemak. Met dit in je achterhoofd zorg je ervoor dat we top of mind blijven bij onze leveranciers , maar ook bij nieuwe prospect. Je onderhoudt deze warme relaties maar je durft ook op het scherpst van de snede positie te nemen. Uiteraard doe je dit met een gezonde flair, relativeringsvermogen en gevoel voor interculturele relaties. Denk jij, dit ben ik? Dan komen we graag met je in contact.

WIE BEN JIJ?

 • Je bent een inkoper met passie voor het bouwen en verbeteren van processen.

 • Je bent bij voorkeur HBO+ opgeleid met minimaal 3 jaar ervaring in soortgelijke rollen zoals:  Productmanager, Category Manager, Sourcing Manager of Inkoper. Daarnaast hebben we een kleine voorkeur voor kandidaten die uit de levensmiddelenindustrie of FMCG komen, maar dat is geen eis.
 • Je floreert in en een hectische, ambitieuze omgeving waar er hard wordt gewekt, maar ook ruimte is voor ontwikkeling en groei.
 • Je durft buiten de lijntjes te kleuren; hebt een eigen mening, originele ideeën en geeft gevraagd en ongevraagd advies op strategisch-en procesniveau.
 • Je beschikt over een groot analytisch vermogen. Dit zien we terug in jouw vermogen tot het maken van calculaties maar ook onderbouw je je mening  met data.
 • Je bent in staat om draagvlak te creëren en jouw collega's mee te krijgen met je ideeën.
 • Je spreekt en schrijft vlekkeloos Nederlands en Engels. 

WAT BIEDEN WE JOU?

 • Werken in een snelgroeiende, internationaal opererende organisatie waar geen dag hetzelfde is. Waar lef, doorzettingsvermogen en authenticiteit worden gewaardeerd. Toon je deze eigenschappen? Dan zijn je mogelijkheden binnen Jan Zandbergen eindeloos.
 • Ondernemen zit in onze aard. Dus jij krijgt de kans om te mogen pionieren, gesteund door een sales gedreven organisatie.
 • Een team met collega’s waar hard gewerkt wordt, maar ook ruimte is voor de nodige humor en vrijheid.
 • Jan Zandbergen Group biedt een zeer competitief salarisperspectief/groeipad. Dit doen we in onderling overleg met jou, ook omdat dit een nieuw expertise voor ons is.
 • Goede secundaire voorwaarden zoals pensioen, dagelijks gratis lunch, een gezellige vrijdagmiddagborrel, personeelskorting van de lekkerste stukken vlees (-vervangers), 2 bedrijfsuitjes per jaar en een extra afdelingsuitje.

SOLLICITEER

Wil je ons team komen versterken als Procurement Specialist? Dan horen we graag van je!

Inhoudelijke reactie

Wanneer je hebt gesolliciteerd bij Jan Zandbergen Group krijg je altijd binnen een werkweek inhoudelijke reactie op je sollicitatie. Je ontvangt van ons een mail met toelichting, of je wordt gebeld door onze recruiter Laumé.

Eerste gesprek

Je bent gebeld door onze recruiter en krijgt een uitnodiging voor het eerste gesprek bij ons op kantoor. Dit gesprek staat in het teken van wederzijdse klik en kennismaking. Als die er is wordt je op korte termijn uitgenodigd voor een tweede gesprek.

Tweede gesprek

In het tweede gesprek gaan we dieper in op wie jij bent, wat werken binnen Jan Zandbergen Group inhoudt en de vacature wordt verder doorgesproken. Als het schikt laten we je na afloop van dit gesprek graag meer zien van ons bedrijf en de afdeling waar je komt te werken.

Meeloopdag

We kiezen voor de lange termijn; dus vaak vinden wij het verstandig dat je een (halve) dag meeloopt op de afdeling. Je krijgt hierdoor de kans om een goed, realistisch beeld te krijgen van de functie, en en je toekomstige collega's te spreken over hoe zij hun baan ervaren.

Aanbod

Indien we (jij en wij) nog steeds enthousiast zijn krijg je van ons een korte, bondige aanbieding via de mail. Ga je akkoord? Dan heten we je van harte welkom binnen Jan Zandbergen Group als nieuwe collega!