Personal Assistant

Solliciteer nu

Personal Assistant

Houdt jij je hoofd koel in een drukke, commerciële omgeving? Wil jij als dé rechterhand van onze Director werken en leg jij graag verbanden tussen actuele nieuwsitems en onze import/export activiteiten? Ben je assertief, goed in het oplossen van vraagstukken en denk jij vaak al een paar stappen vooruit? Dan ben jij misschien wel de PA die we zoeken!

Full-time · Jan Zandbergen

OVER JAN ZANDBERGEN

Jan Zandbergen Group is leverancier van ingrediënten, halffabricaten, producten en concepten op het gebied van vlees, gevogelte en vleesvervangers. Met zo’n 300 medewerkers werken we vanuit ons hoofdkantoor in Veenendaal. Onze slogan is "Innovation That Matters", en die is er niet voor niets. Onze roots liggen in het vlees, maar we kijken veel verder dan dat. Ons doel is niet alleen vandaag maar ook in de toekomst onze klanten te kunnen voorzien van lekkere, maar ook duurzame producten die goed zijn voor mens, dier en milieu. Meer weten? Kijk dan op janzandbergen.nl

OVER DE ROL

Als Personal Assistant word je de steun en toeverlaat van onze Director en Co-owner Jochem Versloot. Omdat we een hecht familiebedrijf zijn, is zijn takenpakket enorm di-vers en daarom die van jou ook:

• In deze rol ben jij dé rechterhand van onze Director & co-owner. Bij jou komt alle informatie binnen (mails, telefoon, post) je selecteert, ordent, adviseert. Daardoor zie en volg jij trends & ontwikkelingen, lees nieuwsbrieven, houd netwerken en nieuwe relevante wet en regelgeving bij. Ook filter je publicaties en doet research naar relevante artikelen, jij legt de verbanden tussen actuele nieuwsitems en onze import/export activiteiten en zet eventuele acties hierop uit.

• Je ondersteunt pro-actief, je neemt werk, gevraagd en ongevraagd uit handen. Je fungeert als sparringpartner en eerste aanspreekpunt, zowel in- als ex-tern;

• Uiteraard zorg je ervoor dat de agenda up to date is. Jij snapt wat belangrijk voor hem is, plant afspraken efficiënt in en zorgt dat de betreffende collega’s vooraf inhoudelijk geïnformeerd over de meetings en waar/wanneer ze ge-pland zijn.

• Jij weet goed prioriteiten te stellen. Dat begint met de inbox: jij bepaalt welke mails prioriteit hebben, en welke nog even kunnen wachten. Mails met vragen die jij kunt beantwoorden, pak je zelf op. Zo breng je structuur aan in de mailbox van Jochem en in zijn hele dagelijkse gang van zaken.

• Hoe beter je de organisatie en Jochem leert kennen, hoe proactiever en zelf-standiger je daarin kunt opereren. Een ondernemende, daadkrachtige aanpak is in deze rol is dan ook een must-have.

• Je handelt binnenkomende telefoontjes en e-mails af in het Nederlands, Engels of Duits.

• Natuurlijk horen secretariële werkzaamheden ook tot je takenpakket, zoals het bewaken van de follow-up van actiepunten en besluiten die uit verga-deringen komen;

• Je functioneert op je best in een hectische omgeving en houdt de Jochem en onze collega’s pro-actief op de hoogte van je voortgang.

WIE ZOEKEN WIJ?

• Je beschikt over een HBO/WO werk en denkniveau.

• Je hebt minimaal 4-5 jaar ervaring opgedaan in een soortgelijke functie;

• Jij ziet de gevolgen van besluitvorming en zet daar zelfstandig de acties voor uit naar collega’s van verschillende afdelingen.

• Je bent in staat om structuren en systemen op te zetten. Jij hebt snel het overzicht en beschikt over uitstekende digitale vaardigheden.

• Je bent een integere, discrete professional die weet welke informatie wel/niet gedeeld kan worden.

• Omdat je gaat werken in een internationaal team is een vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal een eis, zowel in woord als geschrift;

• Je bent zeer assertief in het najagen van deadlines en projecten en weet waar de opvolging ligt;

• Voldoe je nog niet aan al deze wensen, dan bieden wij natuurlijk de mogelijk-heid om je hiervoor inhoudelijk op te leiden;

• Tot slot ben je minimaal 36 uur per week beschikbaar.

WAT BIEDEN WE JOU?

  • Werken in een snelgroeiende, internationaal opererende organisatie waar geen dag hetzelfde is. Waar lef, doorzettingsvermogen en authenticiteit worden gewaardeerd. Toon je deze eigenschappen? Dan zijn je mogelijkheden binnen Jan Zandbergen Group eindeloos.

  • Een salaris tussen de € 3350,- en 4400,- op basis van een 40-urige werkweek, goede secundaire voorwaarden zoals pensioen, dagelijks gratis lunch, een gezellige vrijdagmiddagborrel, personeelsverkoop van de lekkerste stukken vlees (of vleesvervangers), 2 bedrijfsuitjes en een extra afdelingsuitje per jaar.

  • Een gezellig team van collega’s die er alles aan gaan doen dat jij je welkom voelt.

  • Een positie waarin je nooit bent uitgeleerd; dus saai wordt het nooit!

SOLLICITEER

Wil je ons team komen versterken als Personal Assistant? Dan horen we graag van je!

Inhoudelijke reactie

Wanneer je hebt gesolliciteerd bij Jan Zandbergen Group krijg je altijd binnen een werkweek inhoudelijke reactie op je sollicitatie. Je ontvangt van ons een mail met toelichting, of je wordt gebeld door onze recruiter Laumé.

Eerste gesprek

Je bent gebeld door onze recruiter en krijgt een uitnodiging voor het eerste gesprek bij ons op kantoor. Dit gesprek staat in het teken van wederzijdse klik en kennismaking. Als die er is wordt je op korte termijn uitgenodigd voor een tweede gesprek.

Tweede gesprek

In het tweede gesprek gaan we dieper in op wie jij bent, wat werken binnen Jan Zandbergen Group inhoudt en de vacature wordt verder doorgesproken. Als het schikt laten we je na afloop van dit gesprek graag meer zien van ons bedrijf en de afdeling waar je komt te werken.

Meeloopdag

We kiezen voor de lange termijn; dus vaak vinden wij het verstandig dat je een (halve) dag meeloopt op de afdeling. Je krijgt hierdoor de kans om een goed, realistisch beeld te krijgen van de functie, en en je toekomstige collega's te spreken over hoe zij hun baan ervaren.

Aanbod

Indien we (jij en wij) nog steeds enthousiast zijn krijg je van ons een korte, bondige aanbieding via de mail. Ga je akkoord? Dan heten we je van harte welkom binnen Jan Zandbergen Group als nieuwe collega!