Medewerker Kwaliteit

Solliciteer nu

Medewerker Kwaliteit

Bij Jan Zandbergen Group zijn wij op zoek naar een Medewerker Kwaliteit die passie heeft voor food, innovatie en duurzaamheid en het als een uitdaging ziet om hét aanspreekpunt te zijn voor klanten en leveranciers maar ook de afdelingen sales en inkoop voor kwaliteitszaken, voedselveiligheid en productinformatie? Lees dan snel verder!

Full-time · Jan Zandbergen

OVER JAN ZANDBERGEN

Bij Jan Zandbergen hebben we oog voor de steeds veranderende marktvraag. Dit wakkert onze passie voor innovatie aan. Tijdig inspelen op de behoeften van de klanten maakt ons werk interessant en uitdagend, zeker omdat we vandaag al bezig zijn met waar de markt morgen om vraagt. Zo weten we meer dan ooit relevant te blijven in een markt die volop in beweging is.

We bedienen zowel de retail (supermarkten), als de foodservice en industrie. Van de import van grondstoffen tot en met de ontwikkeling en productie van complete food concepten. Bij ons draait het om het leveren van innovatief maatwerk, op alle vlakken. 

OVER DE ROL

Als  Medewerker Kwaliteit binnen de afdeling Quality wordt je onderdeel van ons 12 koppige leuk en spontaan team. Binnen dit team wordt er tussen de kwaliteitsdisciplines en locaties binnen Jan Zandbergen Group goed samengewerkt, waar iedereen zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt. Om goed samen te kunnen werken is communicatie een belangrijk speerpunt. We verwachten daarom van jou dat je graag meedenkt en daarnaast geen moeite hebt om onderbouwd je mening te laten horen. 
Specificatiebeheer wordt "jouw" discipline. Dat wil zeggen dat je een brede, allround functie gaat bekleden met veel vrijheid en dynamiek. Je bewaart continue de balans tussen voedselveiligheid, productiviteit en werkbaarheid. Door je proactieve, positieve persoonlijkheid pas je je makkelijk aan aan de continue veranderende omstandigheden en wetgeving.

Een greep uit de werkzaamheden:

 • In deze functie ben je mede-verantwoordelijk voor zowel de klant- als productspecificaties. Je controleert klantspecificaties in onze software Oculus en Reflex. Op verzoek geef je, mondeling en/of schriftelijk, informatie aan het management en andere (in- en externe) belanghebbenden, denk hierbij bijvoorbeeld aan klant questionnaires. Je stelt productspecificaties op (denk aan: ingrediënten, voedingswaardes, bewaarcondities) en zorgt dat deze up to date blijven. Daarnaast zorg je ervoor dat deze specificaties voldoen aan de (wettelijke) vereisten en de producten voldoen aan de relevante voorschriften,
 • Je signaleert mogelijkheden tot verbetering in werkmethoden en procedures binnen het kwaliteitssysteem en zorgt voor de juiste informatie op de juiste plek binnen deze systemen  (BRC, FSSC 22000, SKAL, HALAL en Kosher).
 • Je zorgt voor de goedkeuring van leveranciers en legt de informatie daarna meteen vast in de bijbehorende procedures en werkinstructies in onze kwaliteitshandboeken.  Je neemt ook  contact op met onze leveranciers (wereldwijd) om de juiste informatie te krijgen over grondstoffen en ingrediënten (bijv. technische gegevens, certificaten, etc.) Daarnaast houd je de leveranciersdatabase up to date (denk aan vragenlijsten, specificaties, certificaten, etc.)

 • Je bent verantwoordelijk voor het aanleveren en controleren van de juiste informatie ten behoeve van ontwerpen en het bedrukken van verpakkingen en etiketten voor onze klanten in de retail, food service en industrie.

Als Medewerker Kwaliteit binnen de Jan Zandbergen Group is geen dag hetzelfde! We zijn marktleider in de eiwittransitie, van het "traditionele" vlees naar de ontwikkeling van de lekkerste vleesopvolgers die niet van echt vlees te onderscheiden zijn. De Medewerker Kwaliteit is bij elke stap betrokken zodat we onze klanten én de consument kunnen voorzien van de mooiste en meest veilige (eiwit-)producten.

WAT BIEDEN WE JOU?

 • Een marktconform salaris tussen de € 2.700 en € 3.500 bruto per maand, afhankelijk van jouw opleiding, werkervaring en kwaliteiten (conform Slagers - of Vlees CAO)
 • 24 vakantiedagen per jaar o.b.v. een fulltime werkweek én de mogelijkheid om vier extra vakantiedagen te kopen.
 • 2% eindejaarstoeslag en 8% vakantiegeld.
 • Reiskostenvergoeding 0.23ct/km.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband bij een financieel gezonde werkgever.
 • De mogelijkheid om elke werkdag te sporten in de gym in ons eigen Food Innovation Center.
 • Gratis lunch elke dag met fruit, salade, soepen, verse broodjes uit de oven en volop keuze uit divers beleg.
 • Je komt te werken in een echt familiebedrijf in een hecht teamverband. De lijnen zijn kort en de sfeer is informeel.
 • Elke vrijdagmiddag is er een gezellige borrel en verder hebben we toffe afdelings- en bedrijfsuitjes, 2x per jaar zelfs voor het hele gezin! Ook hebben we regelmatig andere leuke activiteiten zoals "heel Zandbergen bakt", een bingo, een pub quiz of zaalvoetbal.
 • De mogelijkheid om 6x per jaar om tegen een scherp tarief mooie vlees- en vleesvervangers te kopen. 
 • Onze slogan is niet voor niets "Innovation That Matters". Dus verwacht veel initiatieven die we "gewoon gaan doen", Jan Zandbergen Group staat nooit stil, dus je carrière ook niet. We bieden  in- en externe trainingen en opleidingen.

WIE ZOEKEN WIJ?

 • Je beschikt minimaal over een HBO werk en denkniveau. Als je een opleiding richting Food Technology of Food & Business hebt gedaan is dat mooi meegenomen;
 • Je hebt (enigszins) kennis van kwaliteitssystemen (BRC, FSSC 22000, SKAL, HALAL en Kosher), voedselveiligheid, wet- en regelgeving, microbiologie, eventueel aangevuld met kennis omtrent vlees en vleesvervangers;
 • Je hebt al wat (-stage) ervaring opgedaan bij een afdeling Kwaliteit binnen de levensmiddelenindustrie;
 • Omdat je gaat werken in een Internationale omgeving is een vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal een eis, zowel in woord als geschrift;
 • Je vindt het fijn om te werken in een team waar hard gewerkt wordt, maar ook ruimte is voor de nodige (directe) humor.

SOLLICITEER

Wil je ons team komen versterken als Medewerker Kwaliteit? Dan horen we graag van je!

Inhoudelijke reactie

Wanneer je hebt gesolliciteerd bij Jan Zandbergen Group krijg je altijd binnen een werkweek inhoudelijke reactie op je sollicitatie. Je ontvangt van ons een mail met toelichting, of je wordt gebeld door onze recruiter Sharon.

Eerste gesprek

Je bent gebeld door onze recruiter en krijgt een uitnodiging voor het eerste gesprek bij ons op kantoor. Dit gesprek staat in het teken van wederzijdse klik en kennismaking. Als die er is wordt je op korte termijn uitgenodigd voor een tweede gesprek.

Tweede gesprek

In het tweede gesprek gaan we dieper in op wie jij bent, wat werken binnen Jan Zandbergen Group inhoudt en de vacature wordt verder doorgesproken. Als het schikt laten we je na afloop van dit gesprek graag meer zien van ons bedrijf en de afdeling waar je komt te werken.

Meeloopdag

We kiezen voor de lange termijn; dus vaak vinden wij het verstandig dat je een (halve) dag meeloopt op de afdeling. Je krijgt hierdoor de kans om een goed, realistisch beeld te krijgen van de functie, en en je toekomstige collega's te spreken over hoe zij hun baan ervaren.

Aanbod

Indien we (jij en wij) nog steeds enthousiast zijn krijg je van ons een korte, bondige aanbieding via de mail. Ga je akkoord? Dan heten we je van harte welkom binnen Jan Zandbergen Group als nieuwe collega!