Import/Export Medewerker

Solliciteer nu

Import/Export Medewerker

Bij Jan Zandbergen zijn we op zoek naar een Import/Export Medewerker die ons team komt versterken.

Full-time · Jan Zandbergen

OVER JAN ZANDBERGEN

Jan Zandbergen is leverancier van ingrediënten, halffabricaten, producten en concepten op het gebied van vlees, gevogelte en vleesvervangers. Met zo’n 150 medewerkers werken we vanuit ons hoofdkantoor in Veenendaal. Hier bevinden we ons in het hart van Dutch Food Valley: de regio waar bedrijven en onderzoeksinstituten in de food een krachtig netwerk vormen en samen nieuwe kansen benutten. Naast ons hoofdkantoor en twee productielocaties bezit de Jan Zandbergen Group een inkoopkantoor in Curitiba, Brazilië waarbij er een vlotte en nauwkeurige toestroom van goederen gegarandeerd kan worden. Met ons tweede verkoopkantoor in London ervaren onze klanten een efficiënte aansluiting en brengt dit zekerheid voor in de toekomst.

OVER DE ROL

Flanksteaks uit de USA, kip uit Oekraïne, picanha uit Uruguay. Een kleine greep uit onze prachtige producten; en hoe dat hier komt? Dat ga jij regelen. In de rol van Import/Export Medewerker ben verantwoordelijk voor het gehele administratieve proces rondom import en export. In het CIE (Customs, Import en export) team van 7 personen werk jij nauw samen, de sfeer is gemoedelijk en informeel. Binnen deze afdeling is het echt “één team, één taak”. Er wordt hard gewerkt om te zorgen dat het hele proces omtrent CIE zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Deze afdeling is ‘de poort’ voor onze Internationale handel.

Wat ga je doen?

 • Samen met je team beheer je het proces omtrent import en export van onze producten.
 • Je onderhoudt contacten met diverse (Internationale) leveranciers en partijen zoals rederijen voor onze scheepsvracht.
 • Je bent mede-verantwoordelijk voor de leveranciers in jouw portefeuille, van order tot ontvangst, en zorgt hierbij voor correcte en complete dossiers, van opdracht tot facturatie.
 • Je behoudt het overzicht en bent een vraagbaak voor de overige afdelingen met betrekking tot de status van inkomende en uitgaande goederen.

WIE ZOEKEN WIJ?

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. De opleidingen MER/Bedrijfskunde/Supply Chain kunnen bijvoorbeeld goed aansluiten.
 • Heb je een andere opleiding voltooid, maar wel affiniteit met procesoptimalisatie of verbeteringen? Dat zou ook prima kunnen passen.
 • Je hebt ervaring of kennis opgedaan met import- en export processen en documentatie. 
 • Je spreekt naast vloeiend Nederlands op een zelfde niveau Engels. 
 • Je hebt ervaring met het gebruik van Office en dan vooral Excel.

Daarbij…

 • Ben je accuraat en administratief goed onderlegd; je draait je hand niet om voor een stapeltje papierwerk.
 • Herken jij jezelf in de karaktereigenschappen nieuwsgierig, analytisch, proactief en onderzoekend.
 • Denk je snel, oplossingsgericht en daadkrachtig.
 • Ben je verre van bureaucratisch ingesteld.
 • Heb je goede sociale vaardigheden; je communiceert helder en duidelijk en schakelt vlekkeloos tussen verschillende gesprekspartners en je talen.

WAT BIEDEN WE JOU?

 • Werken in een snelgroeiende, Internationaal opererende organisatie waar geen dag hetzelfde is. Waar lef, doorzettingsvermogen en authenticiteit worden gewaardeerd. Toon je deze eigenschappen? Dan zijn je mogelijkheden binnen Jan Zandbergen eindeloos.
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen tot een alleskunner binnen de supply chain. Dit doen we door je zowel intern als extern diverse mogelijkheden te bieden om je kennis te vergroten.
 • Een team met collega’s waar hard gewerkt wordt, maar ook ruimte is voor de nodige humor en vrijheid.
 • Een goed en marktconform salaris, goede secundaire voorwaarden zoals pensioen, dagelijks gratis lunch, een gezellige vrijdagmiddagborrel, personeelsverkoop van de lekkerste stukken vlees (-vervangers), 2 bedrijfsuitjes per jaar en een extra afdelingsuitje.

SOLLICITEER

Wil je ons team komen versterken als Import/Export Medewerker? Dan horen we graag van je!

Inhoudelijke reactie

Wanneer je hebt gesolliciteerd bij Jan Zandbergen Group krijg je altijd binnen een werkweek inhoudelijke reactie op je sollicitatie. Je ontvangt van ons een mail met toelichting, of je wordt gebeld door onze recruiter Laumé.

Eerste gesprek

Je bent gebeld door onze recruiter en krijgt een uitnodiging voor het eerste gesprek bij ons op kantoor. Dit gesprek staat in het teken van wederzijdse klik en kennismaking. Als die er is wordt je op korte termijn uitgenodigd voor een tweede gesprek.

Tweede gesprek

In het tweede gesprek gaan we dieper in op wie jij bent, wat werken binnen Jan Zandbergen Group inhoudt en de vacature wordt verder doorgesproken. Als het schikt laten we je na afloop van dit gesprek graag meer zien van ons bedrijf en de afdeling waar je komt te werken.

Meeloopdag

We kiezen voor de lange termijn; dus vaak vinden wij het verstandig dat je een (halve) dag meeloopt op de afdeling. Je krijgt hierdoor de kans om een goed, realistisch beeld te krijgen van de functie, en en je toekomstige collega's te spreken over hoe zij hun baan ervaren.

Aanbod

Indien we (jij en wij) nog steeds enthousiast zijn krijg je van ons een korte, bondige aanbieding via de mail. Ga je akkoord? Dan heten we je van harte welkom binnen Jan Zandbergen Group als nieuwe collega!