HR Business Partner

Solliciteer nu

HR Business Partner

Als HR Businesspartner bij Jan Zandbergen maak je écht impact op onze groeiende organisatie. 

Full-time · Jan Zandbergen

OVER JAN ZANDBERGEN

Jan Zandbergen Group, bestaande uit Jan Zandbergen, Diviande en Future Food Group, is leverancier en producent van ingrediënten, halffabricaten, producten en concepten op het gebied van vlees, gevogelte en vleesvervangers. Met zo’n 300 medewerkers werken we vanuit ons hoofdkantoor in Veenendaal. Onze slogan is "Innovation That Matters", en die is er niet voor niets. Onze roots liggen in het vlees, maar we kijken veel verder dan dat. Ons doel is niet alleen vandaag maar ook in de toekomst onze klanten te kunnen voorzien van lekkere, maar ook duurzame producten die goed zijn voor mens, dier en milieu.

OVER DE ROL

Onze kernwaarden helpen vaststellen en implementeren in onze HR tools. Een inspirerende onboarding opzetten. Leidinggevenden helpen bij het implementeren van strategische personeelsplanning. Zomaar een greep uit de uitdagende HR-projecten die momenteel op onze agenda staan. Dit doe je natuurlijk niet alleen, samen met jouw  3 collega HR Businesspartners en de HR Manager werken we samen om de HR visie te implementeren. Hierbij wordt je ondersteund de HR Support én  werk je nauw samen de Recruiter.  Kortom, leuke projecten en een ambitieus HR team dat samen met jou deze uitdaging aan wil gaan!

Dit ga je doen:

• Vanuit jouw rol als coach en sparringpartner actief bijdragen aan leiderschapsontwikkeling  in de organisatie.

• Verschillende HR projecten opzetten en implementeren. 

• Leidinggevenden adviseren over en begeleiden bij personeelsvraagstukken, bijvoorbeeld rondom onboarding, verzuim, talentmanagement of reflectie. 

WIE ZOEKEN WIJ?

Collega’s op alle niveaus adviseren? Laat dat maar aan jou over! Je kunt goed communiceren en weet jouw kennis en visie helder over te brengen.  Je stelt je kritisch op en draagt regelmatig initiatieven en oplossingen aan. Daarom voel je je thuis in de dynamiek van een groeiende, maar van oorsprong traditionele organisatie. Verder heb je:

• Minimaal HBO-niveau.

• Minimaal 4 á 5 jaar ervaring op het gebied van HR advies aan management.

• Een goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en het liefst ook in het Engels.

WAT BIEDEN WE JOU?

• Een bruto maandsalaris tussen € 4.500,- en € 5.800,- afhankelijk van je opleiding, ervaring en kwaliteiten.

• Een laptop en telefoon van de zaak

• 24 vakantiedagen per jaar o.b.v. een fulltime werkweek én de mogelijkheid om vier extra vakantiedagen te kopen.

• 2% eindejaarstoeslag en 8% vakantiegeld.

• Reiskostenvergoeding 0.23 ct/km

• Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband bij een financieel gezonde werkgever.

• Gratis gebruik maken van de gym in ons eigen Food Innovation Center.

• Gratis lunch elke dag met fruit, salade, soepen, verse broodjes uit de oven en volop keuze uit divers beleg.

• Je komt te werken in een echt familiebedrijf in een hecht teamverband. De lijnen zijn kort en de sfeer is informeel.

• Elke vrijdagmiddag is er een gezellige borrel en verder hebben we toffe afdelings- en bedrijfsuitjes, 2x per jaar zelfs voor het hele gezin! Ook hebben we regelmatig andere leuke activiteiten zoals "heel Zandbergen bakt", een bingo, een pub quiz of zaalvoetbal.

• De mogelijkheid om 6x per jaar om tegen een scherp tarief mooie vlees- en vleesvervangers te kopen.

• Onze slogan is niet voor niets "Innovation That Matters". Dus verwacht veel initiatieven die we "gewoon gaan doen", Jan Zandbergen Group staat nooit stil, dus je carrière ook niet. We bieden o.a. in- en externe trainingen en opleidingen.

SOLLICITEER

Wil je ons gezellige team komen versterken als HR Business Partner? Dan horen we graag van je! Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met onze Recruiter Sharon: 06-100 188 34

Inhoudelijke reactie

Wanneer je hebt gesolliciteerd bij Jan Zandbergen Group krijg je altijd binnen een werkweek een reactie op je sollicitatie. Je ontvangt van ons een mail met toelichting of je wordt gebeld door Sharon.

Eerste gesprek

Je bent gebeld door onze recruiter en krijgt een uitnodiging voor het eerste gesprek bij ons op kantoor. Dit gesprek staat in het teken van wederzijdse klik en kennismaking. Als die er is wordt je op korte termijn uitgenodigd voor een tweede gesprek.

Tweede gesprek

In het tweede gesprek gaan we dieper in op wie jij bent, wat werken binnen Jan Zandbergen Group inhoudt en de vacature wordt verder doorgesproken. Als het schikt laten we je na afloop van dit gesprek graag meer zien van ons bedrijf en de afdeling waar je komt te werken.

Meeloopdag

We kiezen voor de lange termijn; dus vaak vinden wij het verstandig dat je een (halve) dag meeloopt op de afdeling. Je krijgt hierdoor de kans om een goed, realistisch beeld te krijgen van de functie, en en je toekomstige collega's te spreken over hoe zij hun baan ervaren.

Aanbod

Indien we (jij en wij) nog steeds enthousiast zijn krijg je van ons een korte, bondige aanbieding via de mail. Ga je akkoord? Dan heten we je van harte welkom binnen Jan Zandbergen Group als nieuwe collega!